Onze website maakt gebruik van "Cookies" om het gebruik te optimaliseren en te analyseren.

Woonboerderijen
Hoogedeure NVM Makelaars en Taxateurs op Walcheren
Hoogedeure Makelaars Taxateurs Oostkapelle
Hoogedeure Makelaars Taxateurs Zeeland
Hoogedeure Makelaars Taxateurs Domburg

1 2 3 4

Woonboerderijen

Woonboerderijen in Zeeland

Wonen en werken in een voormalige boerderij, de toekomst en mogelijkheden!

In de jaren dat ik werkzaam ben als taxateur, en bouwkundig onderzoek verricht, mocht ik ook diverse malen oude boerderijen gaan bekijken, dit veelal op verzoek van opdrachtgevers die er graag wilden gaan wonen en daarom meer informatie wilden verkrijgen in de reële marktwaarde en de technische staat van het object.

Naast mijn “werk” raakte ik ook geïnteresseerd in de geschiedenis van dit soort objecten, het ontstaan maar ook het verdwijnen ervan. Bijvoorbeeld door oorlogen, de inundatie, de watersnoodramp en de toenemende mechanisatie en schaalvergroting.

Goed kijkend naar deze boerderijen sta je verbaasd over de vernuftige bouwwijze, de doordachte indeling en uiteraard de fraaie details in hout- en metselwerk, stalen onderdelen, toegepaste tegelwerken en wat al niet meer. Gelukkig lijken steeds meer mensen te beseffen dat we de nog resterende beeldbepalende boerderijen van weleer moeten trachten te behouden en er een passende functie voor moeten vinden, zodat u en ik, maar ook onze nakomelingen, kunnen blijven genieten van deze fraaie gebouwen.

Er worden hiervoor dan ook diverse mogelijkheden geboden om instandhouding te waarborgen, dit door bijvoorbeeld de bestemming en gebruiksmogelijkheden zo aan te passen dat het aantrekkelijk is er in te gaan investeren.

Bijvoorbeeld door recreatieve verhuur toe te staan of er een winkeltje te beginnen, dit worden ook wel NED,s genoemd (Nieuwe Economische Dragers).

Het kan daarom zeer de moeite waard zijn dit goed te onderzoeken alvorens een boerderij te gaan kopen of verkopen! Wilt u meer informatie over het kopen of verkopen van een woonboerderij, of informatie over de technische staat hiervan dan staat het u vrij contact op te nemen.

Interessante websites treft u hier:Meer informatie over de toekomst van boerderijen (in Zeeland) treft u onder andere in bijgevoegde brochures
  Monumentaal wonen   Toekomst boerderijen 

1
1
0
s2smodern